Erkende Basiscursus Bach Bloemen Remedies te Brasschaat

Cursus
 Aanmelding gesloten
 
0
Datum: 2018-02-25 09:00

Locatie: De Walnoot vzw  |  Plaats: Brasschaat, België

In deze Basiscursus die doorgaat op zaterdag en zondag 24 en 25 februari 2018 telkens van 9u tot 17u ontvang  je alle informatie die nodig is om nadien autonoom te kunnen werken met de Bach Bloemen Remedies voor jezelf en je directe omgeving zoals Dokter Edward Bach het destijds bedoeld heeft.

Met een minimum aan toewijding en wat oefening kan iedereen zonder énig risico met deze achtendertig Bach Bloemen Remedies

leren werken, want hun bijzonderste kenmerk is:

     ‘eenvoud’

De heilzame werking van deze energieën van wilde bloemen en bloesems die door Dokter Bach  ontdekt werden, is intussen voldoende bewezen bij o.a. stress, depressie, twijfel, angst, verdriet en teleurstelling, overbezorgdheid, piekeren, agressie, gebrek aan zelfvertrouwen,... en de daaruit volgende lichamelijke moeilijkheden.

Ook zijn ze een doeltreffend hulpmiddel gebleken bij tal van kinderproblemen met betrekking tot de school, examens, het slapen, de omgang met vriendjes of met broers of zussen, het verwerken van moeilijke alsook ingrijpend veranderende levensomstandigheden.

De 38 Bach Bloemen Remedies herstellen het emotionele evenwicht op milde wijze en zijn ook een belangrijke ondersteuning in persoonlijke groei en bewustwording, sociale ontwikkeling en maatschappelijk engagement.

Ze zijn eenvoudig, natuurlijk, effectief en totaal veilig in gebruik, hebben geen negatieve bijwerkingen, en zijn van toepassing voor de hele familie, van jong tot oud, alsook voor dieren en planten. Vandaar hun gebruik over de hele wereld, zowel voor zelfhulp als ook door artsen, natuurgeneeskundigen, consulenten,  psychotherapeuten, tandartsen,   dierenartsen, enz. .

De basis in alle eenvoud...

Volgende onderwerpen komen aan bod:

  • De inzichten van Dokter Bach over leven, ziekte en gezondheid.
  • In hoever hebben we de sleutel van ziekte en gezondheid in eigen handen en wat kunnen de Bach Remedies hierin betekenen?
  • Beschrijving van de gemoedstoestanden doorweven met duidelijke en herkenbare voorbeelden die we kunnen putten uit 35 jaar praktijkervaring.
  • Gebruik en toepassing van de remedies, alsook van de Rescue Remedy (Eerste Hulp) en de Rescue Cream.
  • Wat mag je verwachten van de Bach Remedies? Zijn ze werkelijk risicoloos?
  • Tips bij het kiezen van de Bach Remedies.
  • Oefeningen.
  • Toelichting bij enkele interessante boeken over de Bach remedies.

De Bach Bloemen Remedies zijn volkomen onschadelijk en kunnen zonder enig bezwaar in combinatie met elke andere therapie of geneeswijze(middel) gebruikt worden.

In die zin zijn de Bach Remedies geen alternatieve maar wel een complementaire heelwijze’.


Cursusprijs
Deze Basiscursus kost 185 € (incl. 21% btw), waarvan bij inschrijving 85 € als voorschot betaald wordt met vermelding: ‘Naam + cursusdatum’. 

Docent
Jef Strubbe

Cursuslokaal
De Walnoot vzw, Hanendreef 135, 2930 Brasschaat

Erkende  Basiscursus
Deze Basiscursus (Niveau 1) wordt erkend door het Dr. Edward Bach Centre Engeland en elke deelnemer ontvangt een officieel certificaat van deelname.

Inschrijven
Dit kan gebeuren door contact op te nemen met De Walnoot vzw én door het overmaken van een voorschot van 85 € op het onderstaande rekeningnummer van De Walnoot vzw met vermelding van jouw naam en cursusdatum. Eerst ingeschrevenen hebben voorrang. Een factuur of betalingsbewijs is op voorafgaande aanvraag steeds te bekomen.
Er is in de directe nabijheid overnachtingsmogelijkheid in enkele B&B’s.

Annulering
Bij annulering binnen de maand vóór de aanvang van de cursus wordt 10 € ingehouden voor administratieve kosten. Annulering in de laatste week voor de aanvang van de cursus kost 15 €. Bij afwezigheid zonder voorafgaande verwittiging vervalt het ganse reeds betaalde voorschot. Indien de cursus om één of andere reden niet kan doorgaan wordt het reeds betaalde cursusgeld onmiddellijk en volledig terugbetaald.

Vervolgcursus Niveau 2

Met vele oefeningen wordt de kennis die opgedaan werd in de Basiscursus Niveau 1 verdiept en uitgebreid, en worden de subtiele verschillen tussen schijnbaar aanverwante remedies verduidelijkt. Dit Niveau 2 kan gevolgd worden in De Walnoot te Brasschaat als de combinatie van de Oefendag en de Basis Difference Day. Ook Basiscursus Niveau 2 is erkend door het Dr. Edward Bach Centre Engeland.

 

Organisatie :

De Walnoot vzw - Ruimte voor Levenkunst

Bach Advies- en Opleidingscentrum, Hanendreef 135, 2930 Brasschaat

03/653.47.53 (ma, wo, vrij tussen 9u en 10u30, en ma tussen 18u en 19u)
 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bank:BE42 0011 9789 7254

www.dewalnoot.be

 

Telefoon
36534753
Email
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Adres
Hanendreef 135
Brasschaat, België

 

Alle datums


  • 2018-02-25 09:00
  • 2018-02-24 09:00

Powered by iCagenda